Reviews Calina Manana

15 augustus 2020 - 22 augustus 2020
Natuur, rust en ruimte:
Een echt natuurhuisje zoals een natuurhuisje bedoeld is.
Dit huisje is denk het meest afgelegen van de andere huisjes/huis eigenaren/parkeerplaats maar dit was voor ons juist een enorme plus.
Mijn inziens is dit huisje niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Algemene beoordeling: 9
Wij vonden het een geweldige week! Enorm genoten van de beek (ochtend duik) en de prachtige rustige omgeving.
Ook goed geslapen omdat het s'nachts goed afkoelde                                                                                          Leuke map met bezienswaardigheden die de eigenaren met veel toewijding hebben gemaakt. Hier ook echt wat aan gehad.


14 juli 2018 - 21 juli 2018
Natuur, rust en ruimte:
Prachtige natuur, heerlijk verkoelend beekje met rust en zwemmogelijkheid op een minuut lopen. Deze plek voelt echt als midden in de natuur. We hebben het beekje een aardig eind afgelopen en de plek direct onder dit huisje is verreweg het mooiste.
Algemene beoordeling: 10
Voorzien in alles wat je nodig kunt hebben als je een week of twee verblijft. Heerlijk vers water. Comfortabel bed en slapen met het geluid van een waterval op de achtergrond. Het huisje voelt heel aangenaam afgesloten van alle drukte. Een heerlijke omgeving om je terug te trekken en te ontspannen


26 augustus 2017 - 02 september 2017
Natuur, rust en ruimte:
La Fraysinette is een prachtige plek met veel privacy, heel bijzonder uitzicht op een vallei, met een kabbelend beekje waar je kunt zwemmen. Als je er even helemaal tussenuit wilt, is dit de plek.
Algemene beoordeling: 9
Wij hadden een fantastisch houten huisje op een enorm mooi plekje, van alle gemakken voorzien en helemaal in de natuur. We zijn enorm welkom ontvangen en hebben een fantastische en ontspannen week gehad. We komen zeker hier terug!

05 augustus 2017 - 12 augustus 2017
Natuur, rust en ruimte:
Wij hebben heerlijk genoten van een ontspannen weekje in dit heerlijke natuurhuisje. Het staat aan de voet van een berg en je waant je echt even helemaal in de vrije natuur. Na een kleine afdaling kom je uit bij een kabbelend beekje waar je heerlijk kunt zitten om te zonnen, een boekje te lezen of een duik te nemen onder een watervalletje. In het heldere water van het beekje ontdek je allemaal leven zoals waterskieres, kikkers, rivier kreeftjes, kleine en grote vissen, salamandertjes en nog veel meer. s Nachts geniet je van geluiden van uilen, het kabbelende beekje en slaap je heerlijk op een goed bed. Ook in de omgeving is genoeg te ontdekken wat natuur betreft. Weinig toeristen en mooie wandel routes. Alles voor de echte natuur liefhebber (en visser). Wij hebben vaker via natuurhuisje gehuurd, maar dit is zeker onze beste natuur ervaring tot nu toe.

Algemene beoordeling: 10
Door de GPS coordinaten van het huisje in te voeren op de tomtom of googel maps is het huisje goed te vinden. Via een hoop slinger wegen beland je in een klein Frans dorpje (6 huizen maximaal) en vanuit daar is het een klein slingerpad af naar de ingang van deze prachtige plek midden in de natuur. Je wordt hartelijk ontvangen door de gastvrouw waardoor je je meteen helemaal thuis voelt. Het huisje ligt aan de voet van de berg niet ver van een kabbelend beekje. Het huisje was erg knus, gezellig ingericht en brandschoon. Hoewel het huisje niet groot is, is het van alle gemakken voorzien: een goed stevig bed, een twee pits gasfornuis, een kleine koelkast (met klein vriesvak), precies genoeg borden bestek en pannen, waterkoker en koffieapparaat, stromend (warm en koud) water, douche en toilet. Buiten kun je nog gebruik maken van twee ligstoelen en er is zelfs een extra buitendouche voor als je wilt douchen in de vrije natuur. Tijdens ons verblijf was het een paar dagen regenachtig en koud (een kruik kan dan lekker zijn en moet je zelf meenemen) en mocht je meer gezelschap willen dan ben je altijd welkom bij de prachtige algemene ruimtes die aan de woning van de gastvrouw grenzen (hoewel deze niet ver weg is kun je ze vanaf het huisje niet zien) hier staan spelletjes, is er wifi en kun je zelfs op de filmzolder genieten van een filmpje. Het bijzondere van deze plek is dat het helemaal door de gastvrouw zelf is opgebouwd, je voelt hoe bijzonder deze plek is en hoe ze de natuur heeft weten te respecteren, in het huisje ligt een boek over hoe deze prachtige plek is ontstaan en het is zeker de moeite waard om te lezen... In de omgeving kan je zeer goed vissen (oa vliegvissen op forel (visspullen zelf meenemen)), er is een goeie mogelijkheid om te kanoën (deze worden in de buurt verhuurd). In de omgeving liggen mooie kleine Franse dorpjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen met mooie oude kastelen en vrijwel geen/weinig andere toeristen. Er is een goeie supermarkt op een half uurtje rijden van de locatie.

Wat wel belangrijk is, je kunt niet met je auto bij het huisje komen, je moet via een klein kiezelpaadje de berg af (en weer op, wat toch telkens een klimmetje is) hierdoor kan het huisje iets minder geschikt zijn voor mensen die slecht te been zijn (de gastvrouw heeft wel een kruiwagen of een klein wagentje beschikbaar om je eventueel met de (zware) bagage te helpen). Er zijn ook huisjes die wat hoger op de berg staan en dus iets gemakkelijker te bereiken. Ieder huisje is uniek en ligt op enige afstand van het "algemene" pad waardoor je overal de unieke natuur ervaring hebt en geen directe "buren". Een fantastische ervaring!

27 mei 2017 - 03 juni 2017
Natuur, rust en ruimte:
Heerlijk afgelegen huisje midden in de natuur. De zwemplaats heeft iets magisch. Mooie omgeving voir leuke uitstappen.
Algemene beoordeling: 10
Heerlijk huisje met unirke zwemplaats

26 augustus 2017 - 02 september 2017
Natuur, rust en ruimte:
La Fraysinette is een prachtige plek met veel privacy, heel bijzonder uitzicht op een vallei, met een kabbelend beekje waar je kunt zwemmen. Als je er even helemaal tussenuit wilt, is dit de plek.
Algemene beoordeling: 9
Wij hadden een fantastisch houten huisje op een enorm mooi plekje, van alle gemakken voorzien en helemaal in de natuur. We zijn enorm welkom ontvangen en hebben een fantastische en ontspannen week gehad. We komen zeker hier terug!