Omgeving

wandelen langs de Tarn

Vakantie huisje huren Aveyron

Natuur zwemwater in de Tarn

De Aveyron in Zuid Frankrijk, tussen Auvergne, Cevennen en Pyreneeën. 

De Aveyron is bosrijk en ruig en wordt door scherpe rivierdalen doorsneden. Kleine wegen en wandelroutes leiden je door verschillende gebieden. Sommige daarvan ademen nog een middeleeuwse sfeer uit met ruwstenen huizen in eeuwenoude dorpjes en gehuchten. Dit is de streek van de beroemde Roquefortkaas.
De kuddes schapen die de melk hiervoor leveren zijn karakteristiek voor de omgeving.


roquefortschapen

albi

omgeving frankrijk

cordes

Een nog onondekt vakantie gebied om te zwemmen, wandelen en fietsen

De Aveyron in Zuid-Frankrijk, is één van de grootste en groenste departementen van Frankrijk. Met een schat aan culturele bezienswaardigheden, een fluisterende stilte en nog ongerepte natuur. Een bergachtig landschap met heldere beekjes, oude kastanjebossen en afgeronde heuveltoppen. La Frayssinette ligt in het natuurreservaat ‘Parc Regional des Grands Causses’ waar de rivier de Tarn met z’n vele zijriviertjes op zo’n 240 meter boven de zeespiegel doorheen kronkelt. 

Kanoën op de Tarn

toulouse lautrec

gorges du tarn

La Frayssinette ligt in de "vallee du Tarn", op 4, 5, 7 en 12 km van dorpjes als Plaisance, Coupiac, Trebas en St Sernin met restaurantjes en winkels.
60 km naar het oosten ligt Millau, met werelds hoogste viaduct en de "Gorges du Tarn." 40 km westwaards, de middeleeuwse Katharen stad Albi, met z'n oude centrum van rode baksteen en imposante cathedraal. Geboortestad van Toulouse Lautrec, met een museum met werelds grootste collectie van zijn schilderijen.
120 km, via de snelweg: Toulouse. En 130 km zuidwaards: Beziers en Montpellier aan de middelandse zee.
In de wijde omgeving vind je pittoreske dorpjes met kastelen, kunstenaars plaatsjes, gemarkeerde wandelroutes, meren en rivieren om op te kanoën.

Wij hebben zo'n 30 uitstapjes naar mooie dorpjes, historische steden, kastelen, bijzondere natuurverschijnselen, meren en rivieren, sportieve en avontuurlijke aktiviteiten, wandelingen, markten en restaurantjes op aparte kaarten gezet om daarmee de omgeving te verkennen.