Omgeving

wandelen langs de Tarn

Vakantie huisje huren Aveyron

Natuur zwemwater in de Tarn

De Aveyron in Zuid Frankrijk, tussen de Auvergne, Cevennen en Pyreneeën. 

De Aveyron is bosrijk en ruig en wordt door scherpe rivierdalen doorsneden. Kleine wegen en wandelroutes leiden je door verschillende gebieden. Sommige daarvan ademen nog een middeleeuwse sfeer uit met ruwstenen huizen in eeuwenoude dorpjes en gehuchten. De overwegend boerenbevolking voorziet nog voor een deel in eigen onderhoud, wat vlees, zuivel en groenten betreft. Het exportproduct van deze streek is de beroemde Roquefortkaas. De kuddes schapen die de melk hiervoor leveren zijn karakteristiek voor de omgeving.

roquefortschapen

albi

omgeving frankrijk

cordes

Een nog onondekt vakantie gebied om te zwemmen, wandelen en fietsen

De Aveyron in Zuid-Frankrijk is als gebied bij rustzoekers en vakantiegangers niet erg bekend. Daardoor is dit bergachtige landschap met heldere beekjes, oude kastanjebossen en afgeronde heuveltoppen nog veelal ongeschonden. La Frayssinette ligt in het natuurreservaat ‘Parc Regional des Grands Causses’ waar de rivier de Tarn met z’n vele zijriviertjes op zo’n 240 meter boven de zeespiegel doorheen kronkelt. 

Kanoën op de Tarn

toulouse lautrec

gorges du tarn

La Frayssinette ligt in de "vallee du Tarn", op 4, 5, 7 en 12 km van dorpjes als Plaisance, Coupiac, Trebas en St Sernin met restaurantjes en winkels.
60 km het oosten ligt Millau, met werelds hoogste viaduct en de "Gorges du Tarn." 40 km naar het westen, de middeleeuwse stad Albi (katharen stad), met z'n oude centrum van rode baksteen waar de imposante cathedraal boven uit toornt. Het is de geboorte stad van kunstschilder Toulouse Lautrec,met een museum waarin werelds grootste collectie van zijn werk te vinden is.
80 km verder naar het westen via de snelweg: Toulouse. En 120 km naar het zuiden: Beziers en Montpellier aan de middelandse zee.
In de wijde omgeving vind je pittoreske dorpjes met kastelen, kunstenaars plaatsjes, gemarkeerde wandelroutes, meren en rivieren om op te kanoën.

Wij hebben zo'n 30 uitstapjes naar mooie dorpjes, historische steden, kastelen, bijzondere natuurverschijnselen, meren en rivieren, sportieve en avontuurlijke aktiviteiten, wandelingen, markten en restaurantjes op aparte kaarten gezet om daarmee de omgeving te verkennen.